Agent die fietser schepte op Friesestraatweg moet voor de rechter verschijnen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het Openbaar Ministerie start een strafzaak tegen een politieagent, die op 7 februari achter het stuur van zijn dienstauto zat toen hij een fietser aanreed op de Friesestraatweg. Bij dit ongeluk raakte de fietser zwaargewond.

Dat meldt RTV Noord donderdagmiddag.

De surveillancewagen van de politie was op de bewuste avond onderweg naar een andere melding. De politieauto voerde geen zwaailicht of sirenes, maar reed wel beduidend harder dan de 50 kilometer per uur die is toegestaan op dit gedeelte van de Friesestraatweg. Op de kruising met de Van Goghstraat kwam de auto in botsing met een destijds 21-jarige fietser uit Groningen. De fietser raakte daarbij zwaargewond. De klap was dermate hard dat de fiets zo’n vijftig meter verderop terecht kwam.

De agent, die volgens de wet ook zonder zwaailicht of sirene harder dan de maximumsnelheid mag rijden, moest tijdens de rit nadrukkelijk letten op de verkeersveiligheid. Het OM betwijfelt dus of de agent dit heeft gedaan. De zaak dient in februari.