Aanpak Ring-Zuid plaatst vlak voor kerst een reuzenrad aan de Brailleweg

nieuws
Foto: Charlemagne via Pixabay

Stadjers kunnen vanaf 22 december een rondje maken in een reuzenrad aan de Brailleweg, om zo een blik te werpen op de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het nieuwe Julianaplein.

Aanpak Ring-Zuid, aannemerscombinatie Herepoort (en haar onderaannemers), Groningen Bereikbaar en Gastvrij Groningen plaatsen het reuzenrad op 22 december op de bouwplaats voor het nieuwe Julianaplein, om de voorgang van de werkzaamheden aan het verkeersknooppunt te vieren. 31 december wordt de laatste dag waarop het reuzenrad open is.

Waarschijnlijk gaat een rit in het reuzenrad een twee euro per rit kosten. De opbrengsten worden gedoneerd aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Mensen die een ritje willen maken aan de Brailleweg moeten wel met de fiets of het OV, want een auto parkeren gaat niet lukken.

Alle informatie over het Reuzenrad aan de Ring, zoals de kaartverkoop, de bereikbaarheid en exacte openingstijden is te vinden op de website van Aanpak Ring-Zuid. Het reuzenrad start dagelijks om 11.00 uur op en draait voor het laatst om 17.00 uur. Op Oudejaarsdag en Eerste Kerstdag is het rad korter open.