Zeshonderd kinderen uit gezinnen met kleine beurs vieren Sinterklaasfeest in Huize Maas

nieuws
Foto: ingezonden

Muziek, vrolijkheid en cadeautjes. Zeshonderd kinderen uit gezinnen met een kleine beurs beleefden zondag de dag van hun leven bij het grote Sinterklaasfeest in Huize Maas. Milano Waterloo van de organisatie is trots.

Hoi Milano! Hoeveel kinderen hebben jullie vandaag blij kunnen maken?
“We hadden vandaag drie shows. Bij elke show waren ongeveer tweehonderd kinderen present. Ook hun ouders waren aanwezig. En dat is zo mooi om te zien hè. Deze dag was bedoeld voor gezinnen met een kleine beurs. In zulke gezinnen is er best wel wat stress, zijn er zorgen. Maar als de ouders zien dat hun kinderen een leuke dag hebben, dan hebben ze zelf ook een leuke dag. Dat zorgt voor heel veel ontspanning. Misschien goed om te vertellen is dat deze dag bedoeld was voor kinderen uit gezinnen die recht hebben op een Stadjerspas. Wij organiseren deze dag ook samen met de gemeente Groningen en de Stadjerspas.”

Een hoofdrol was er weggelegd voor de muziekgroep De Dikdakkers hè?
“Klopt. Alle drie de shows werden gepresenteerd door hen. De Dikdakkers bestaan uit Hans en Anton. De meeste mensen kennen hen van hun hit ‘Cowboys en Indianen’. Deze jongens hebben zoveel ervaring dat ze precies weten hoe ze zoiets aan moeten pakken. Ze weten de stemming er in te brengen, maar ze weten het ook precies in goede banen te leiden. En je hebt het over een hoofdrol, maar natuurlijk was ook Sinterklaas aanwezig die de kinderen verraste met mooie cadeautjes. Ook burgemeester Koen Schuiling (VVD) en wethouder Eelco Eikenaar (SP) van Armoede kwamen even langs. Zij hebben de tweede show geopend.”

Het is niet de eerste keer dat dit feest gehouden wordt. De afgelopen jaren moest er een streep door het feest worden gezet hè?
“Ja. Vorig jaar moesten we het op het allerlaatste moment afgelasten. De besmettingscijfers namen toe en op de vooravond zou het kabinet nieuwe maatregelen aankondigen om de verspreiding van het coronavirus onder de duim te krijgen. Dat was heel erg jammer, omdat je weet dat je dan heel veel kinderen teleurstelt. Kinderen kijken echt uit naar zo’n feest. We hebben dat toen opgelost door Sinterklaas en een aantal Slimme Pieten de cadeaus bij de kinderen thuis te laten bezorgen.”

Jullie kijken met een goed gevoel hier op terug?
“Ik ben zeer tevreden. Samen met mijn broer Harrie had ik vandaag ook een rolletje. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nu wel wat spierpijn heb, maar als je ziet wat je er voor terug krijgt, dan is dat prachtig. Blije kinderen die genieten van een vrolijke show, een mooi cadeautje krijgen en smikkelen van snoepgoed en een lekker glas drinken. Wij zijn tevreden.”