“Woensdag eerst een bui daarna felle opklaringen, in het weekend buien en 12 graden”

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

De herfst laat zich de komende dagen regelmatig zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we te maken met buien, afnemende temperaturen maar ook regelmatig zon.

“Woensdag begint de dag met de kans op een enkele bui”, vertelt Kamphuis. “Verder blijft het droog en wisselen felle opklaringen en een paar wolkenvelden elkaar af. Het wordt 14 tot 15 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten, later op de dag afnemend en krimpend naar het zuiden, windkracht 3 tot 5. Op donderdag is er veel bewolking met in de loop van de dag wat lichte regen. In de avond en in de nacht volgt meer en mogelijk veel regen. Het wordt 14 of 15 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten, windkracht 4 tot 5.”

“Vrijdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. De naar het noordwest draaiende wind neemt langs de kust tot naar hard, mogelijk stormachtig, windracht 7 tot 8. Daarmee wordt het onstuimig. Het wordt 11 of 12 graden. Zaterdagochtend is het bewolkt met nog altijd kans op wat regen. In de middag breekt de zon soms even door en is het droog. Het wordt 11 of 12 graden. Zondag begint droog en eindigt met regen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.