“Woensdag een grijze dag, in het weekend waterkoud bij straffe noordooster”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan waterkoud verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis staan we aan het begin van een tamelijk koude periode.

“Woensdag is het rustig en grijs weer”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 7 graden bij een zwakke noordoostenwind, windkracht 2. In de nacht van woensdag op donderdag komt de minimumtemperatuur rond de 3 graden te liggen. Donderdag is het opnieuw rustig en overwegend grijs. Het is waterkoud bij 4 of 5 graden als maximumtemperatuur. In de nacht van donderdag op vrijdag minima rond het vriespunt en kans op een graad vorst.”

“Vrijdag neemt de wind uit het oosten tot noordoosten toe naar matig, windkracht 3 tot 4. Daarom zal het nog wat kouder aanvoelen dan de werkelijke 2 graden. Overwegend is het bewolkt met kans op een enkele opklaring. Zaterdag houdt het waterkoude weer aan. Er is veel bewolking, kans op een enkele opklaring en het blijft droog. Met 1 of 2 graden als maximumtemperatuur is het waterkoud. Vooral de straffe noordooster maakt het gevoelsmatig koud. Waarschijnlijk staan we aan het begin van een tamelijk koude periode waarbij uitzicht op een echte winterinval er voorlopig niet is. Wel blijven de temperaturen voorlopig onder het langjarig gemiddelde.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.