Verdachte overval Pathé-bioscoop liep mogelijk al paar uur door Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De man die zondagavond een overval pleegde op de Pathé-bioscoop aan het Zuiderdiep, liep mogelijk al enige uren door de stad voordat hij overging tot het misdrijf. Dat maakte de politie maandagochtend bekend. De verdachte is nog steeds voortvluchtig en de politie is op zoek naar getuigen.

Volgens de politie liep de verdachte rond 21:15 uur de bioscoop binnen. Bij de kassa aangekomen eiste de man geld van een medewerker. Die maakte de kassa open en gaf hem een geldbedrag. Met de buit in handen vertrok de man naar de Haddingestraat en liep in de richting van de Vismarkt.

De politie was snel ter plaatse dankzij een oplettende medewerker, die snel de hulpdiensten inschakelde. De verdachte was echter al gevlogen. Mogelijk liep de man al enige uren in de binnenstad rond.

Signalement

De verdachte is een witte man van ongeveer 1.75 meter lang. De man spreekt vloeiend Nederlands en droeg op de avond van de overval een donkere broek en een donkere korte jas met een wit accent op de linkermouw bij de bovenarm. Verder droeg hij een zwarte baseballpet met het logo van Mercedes en had hij een zwarte sjaal om zijn nek. Die droeg de verdachte op het moment van de overval hoog opgetrokken over zijn gezicht, tot vlak onder de ogen.

Mensen die zondagavond iets gezien of gehoord hebben in de binnenstad van Groningen, wat de politie kan helpen bij het onderzoek, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000 of via dit online tipformulier. Hier kunnen getuigen ook foto- en videomateriaal delen met de politie.