Woningbrand Schuitendiep onder controle: “Woning heeft veel schade opgelopen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan het Schuitendiep heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

De melding van de brand kwam rond 14.30 uur binnen. “Het gaat om een brand die op de begane grond woedt”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “Bij de brand komt veel rook vrij. De ramen van de woning zijn er uit gesprongen. Omdat onbekend is of er mensen in het pand aanwezig zijn hebben we twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse gestuurd.”

De brand werd bestreden via een binnenaanval. Rond 15.15 uur was de situatie onder controle. “Er zijn geen personen of dieren gewond geraakt. De woning heeft veel schade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te assisteren bij het afhandelen van de schade. We hebben omliggende woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Vanwege de brand was de weg enige tijd afgesloten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl