Tot en met het weekend droog en relatief veel zon voor Groningen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Ondanks langzaam dalende temperaturen zien de komende dagen er relatief zonnig uit voor Groningen. Neerslag lijkt tot na het weekend uit de lucht en ondanks de licht dalende temperaturen baadt de provincie zeker tot de tweede helft van volgende week vaak in zonneschijn.

Vrijdagochtend heeft de zon het eerst nog enige tijd moeilijk onder een dik wolkenpak. Aan het einde van de ochtend klaart het verder op en krijgt de zon vaker de mogelijkheid op een doorbraak. Rond een uur of twee piekt de temperatuur tussen de 13 en 14 graden, bij een matige wind.

Het weekend kent waarschijnlijk een zelfde weerbeeld. Zaterdag wordt het zelfs ronduit zonnig boven Groningen. Buien zijn het hele weekend niet aan de orde en waarschijnlijk blijft dat ook in de dagen erna het geval. De temperatuur loopt zaterdag opnieuw op richting de 12 of 13 graden. De wind neemt iets af en waait met zwak tot matige kracht, op zaterdag uit het zuiden en zondag uit het oosten. De oostenwind brengt zondag wel iets meer wolken en wat lagere temperaturen met zich mee. Dan loopt het kwik op tot een graad of 11.

Ook begin volgende week blijft een nieuwe herfstinval in eerste instantie uit. Tot en met dinsdag blijft de zon de boventoon voeren, afgewisseld met een paar wolkenvelden. Ook de temperatuur is stabiel, met maxima tussen de 10 en 12 graden. Daarna wordt de onzekerheid groter. De droogte en zon zouden vanaf woensdag plaats kunnen maken voor buien en regen.