Stadjer krijgt werkstraf van 200 uur voor dodelijk ongeval op Paterswoldseweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Paterswoldseweg kost een 31-jarige man uit Groningen een taakstraf van 200 uur. De 31-jarige bestuurder reed in de nacht van 17 oktober 2020 een barman van Café Merleyn van zijn fiets, met de dood van het slachtoffer tot gevolg.

Dat meldt RTV Noord maandagmiddag.

Naast de taakstraf kreeg de Stadjer een rijontzegging van een jaar opgelegd. De rechtbank rekent het de Stadjer zwaar aan dat hij zich pas na anderhalve minuut bekommerde om het slachtoffer. De 31-jarige Groninger besloot na het ongeluk dat hij eerst de pond henneptoppen (‘van een vriend’) het Eendrachtskanaal in moest gooien, voordat de Stadjer een kijkje nam bij het slachtoffer.

Veertig boetes in vier jaar

De 23-jarige Haron Wierenga, barman bij Café Merleyn, stak in de nacht van 17 oktober 2020 de Paterswoldseweg over op zijn fiets. De verdachte, een nu 31-jarige man uit Groningen, reed met veel te hoge snelheid in op het slachtoffer. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de Stadjer de verkeersregels vaker aan zijn laars lapte. In vier jaar tijd kreeg de Groninger bijna veertig verkeersboetes, waaronder voor te hard rijden, door rood rijden en bellen achter het stuur. Het dodelijke ongeluk weerhield de Stadjer daar niet van, want na het fatale ongeluk harkte de Groninger nog eens vijf boetes binnen en reed hij in een onverzekerd voertuig.