Speciaal stukje trottoir op Zernike Campus moet wateroverlast tegengaan

Op het pad naar de Aletta Jacobshal op de Zernike Campus zijn dinsdagmiddag de laatste tegels gelegd voor een teststrook van Waste Works buffertrottoir. Dit innovatieve stukje plaveisel moet wateroverlast door regenwater gaan voorkomen.

Edward van der Meer, directeur van Campus Groningen, plaatste dinsdagmiddag de laatste tegels voor het speciale stukje voetpad, wat bij hevige regenval voor minder wateroverlast moet zorgen. Naast het pad werd een informatiebord onthuld, wat de gebruikers van het pad laat weten waar ze overheen lopen.

Het Waste Works buffertrottoir heeft onder de laag biobased, circulaire tegels een bufferkrattensysteem, gemaakt van gerecycled plastic. Per vierkante meter kunnen deze kratten tussen de 78 en 142 liter water opvangen, wat tussen de tegels doorstroomt. Dit water wordt bij stortbuien in de kratten opgeslagen, zodat het in drogere tijden rustig de bodem in kan stromen.