Sinterklaas gearriveerd in Hoogkerk

nieuws

Sinterklaas is zaterdagmiddag gearriveerd in Hoogkerk. Rond 15.00 uur arriveerde de Goedheiligman aan de Boeiersingel in het dorp.

Rond dat tijdstip uur hadden zich vele kinderen verzameld om te kijken of Sinterklaas wel zou komen. Niet iedereen was daar zeker van. In het Sinterklaasjournaal hadden de kinderen afgelopen dagen kunnen zien dat de Pakjesboot gezonken was. Over het lot van Sinterklaas, zijn paard Ozosnel en de pieten bestond sindsdien onduidelijkheid. Bij de landelijke intocht in Hellevoetsluis werd duidelijk dat de Sint met zijn eigen rode vliegtuig, de Goedheiligman 1, naar Nederland was gevlogen. Vlakbij Hellevoetsluis stapte hij op een andere, vervangende, pakjesboot waarmee de intocht was gered.

Na deze intocht spoedde Sinterklaas zich naar Hoogkerk. Daar zette hij de drie winnaars van een kleurplatenwedstrijd in het zonnetje. Ook sprak Sinterklaas de kinderen toe. Vervolgens maakte de Sint een rondgang door Hoogkerk. Wat opviel was dat verschillende huizen mooi versierd waren. De dorpsvereniging had hiertoe opgeroepen. De winnaar van deze wedstrijd wordt binnenkort bekendgemaakt. Volgende week zaterdag arriveert Sinterklaas in Stad.

Deel dit artikel: