Politie waarschuwt Groningers: navigatiedieven hebben het gemunt op Up’s, Citigo’s en Mii’s

nieuws
Foto via Politie Westerkwartier (Instagra)

Woon jij in Groningen, Drenthe of Friesland en heb je een Volkswagen UP, Seat Mii of Skoda Citigo? Dan hebben noordelijke ‘gelegenheidsdieven’ het gemunt op jouw ingebouwde navigatiesysteem. Volgens de politie vindt er op dit moment een inbraakgolf plaats in het noorden bij deze auto’s. Ook in Stad zijn eigenaren het slachtoffer geworden.

Volgens de politie is er in de afgelopen periode een flink aantal inbraken geweest in in Assen en Groningen waarbij het navigatiesysteem is gestolen. Auto’s van het merk en type Volkswagen UP, Seat Mii of Skoda Citigo zijn opvallend vaak het doelwit. Zo werd in de nacht van 12 op 13 november ingebroken bij verschillende auto’s van dit type in Selwerd, Helpman en de Korrewegwijk. Vier nachten later braken de dieven bij nog eens vier dan dit soort auto’s in, dit keer in Assen.

Vooral in de donkere winterdagen loopt het aantal inbraken bij dit specifieke model op, zo waarschuwt de politie: “Wij doen graag de oproep om alert te zijn. Houd de dief buiten de auto door de auto te parkeren op een goed verlichtte plek en kostbare items, zoals een zichtbaar navigatiesysteem, waar mogelijk mee te nemen uit je auto. aat je toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.”