Piccardthoftunnel weer open voor fietsers en voetgangers

nieuws

Na ruim twee maanden is de Piccardthoftunnel vrijdagmiddag weer open gegaan. Het gaat om de tunnel voor fietsers en voetgangers onder de A7 door, ter hoogte van het volkstuincomplex Piccardthof en het Stadspark.

De tunnel is verlengd omdat de A7 daar een stuk breder is geworden. Ook afgelopen voorjaar is de tunnel langere tijd afgesloten geweest. De werkzaamheden in de tunnel zijn nu klaar. Later wordt hier nog een faunapassage aangelegd, zodat ook dieren veilig de snelweg kunnen kruisen.

Met het weer openstellen van de Piccardthoftunnel is er ook een nieuwe fietskaart. Op de afbeelding is te zien welke belangrijke fietsroutes in de stad op dit moment afgesloten en welke beschikbaar zijn. Deze kaart geldt van 4 tot 14 november.