Overval op bioscoop Gedempte Zuiderdiep, verdachte voortvluchtig

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Er heeft zondagavond een overval plaatsgevonden op een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep. De dader is na de overval op de vlucht geslagen.

De melding van een overval kwam rond 21.20 uur bij de hulpdiensten binnen. “Voor en in de bioscoop staan verschillende agenten”, vertelt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Zij doen onderzoek en zijn met verschillende mensen in gesprek.” Volgens een politiewoordvoerder is er bij de overval niemand gewond geraakt.

De dader is na de overval gevlucht in de richting van de Haddingestraat. Een Burgernetactie werd op touw gezet waarbij het publiek gevraagd werd uit te kijken. Qua signalement gaat het om een blanke man die ongeveer 40 jaar oud is. Ten tijde van de overval droeg hij een Mercedes-pet en een nekwarmer. De persoon heeft een gezet postuur. Mensen die iets gezien hebben, of die meer informatie hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met telefoonnummer 0900 88 44.

Update 22.30 uur:
De politie laat weten dat de Burgernetactie beëindigd is, maar dat de overvaller nog niet is aangetroffen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl