NS start proef met elektrische ov-fietsen op Hoofdstation

nieuws
Foto: Willem_90 - Eigen werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36188216

De NS gaat vanaf 30 november elektrische ov-fietsen verhuren op het Hoofdstation. Het gaat om een proef.

De proef begon eind-september op station Driebergen-Zeist. Twee maanden later is besloten om de proef uit te breiden naar de stations van Groningen en Arnhem. Op het Hoofdstation komen in eerste instantie dertig elektrische fietsen te staan. De bedoeling is om de proef ook uit te breiden naar een vierde station, maar het is nog onbekend welk station dit wordt.

De eerste geluiden zijn positief. Volgens de NS wordt op Driebergen-Zeist de elektrische fiets gemiddeld zo’n tachtig keer per week verhuurd. De gemiddelde afstand die wordt afgelegd per verhuurde fiets ligt op ongeveer dertig kilometer. Met het uitbreiden van de proef wil de NS onderzoeken of de elektrische fiets voldoet aan de wensen van de reizigers en of het een goede aanvulling is op de verhuur van de gewone ov-fietsen. Het huren van een elektrische fiets kost per keer en per etmaal tien euro.