“Maandag veel bewolking maar ook wat zon, later in de week onbestendig met regen”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

In de komende dagen krijgen we regelmatig te maken met regen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het onbestendig.

“Maandag is er eerst veel bewolking en is er in de vroege ochtend kans op wat mist of nevel”, vertelt Kamphuis. “In de loop van de dag breekt de zon zo nu en dan door. Het wordt 9 graden bij een zwakke naar matig toenemende zuidoostenwind, windkracht 2 tot 3. In de nacht van maandag op dinsdag ligt de minimumtemperatuur rond de 7 graden en is er toenemende bewolking. Dinsdag is er in de ochtend veel bewolking met kans op een spatje lichte regen. In de middag kan het even opklaren. De maximumtemperatuur schommelt rond de 11 graden. In de nacht naar woensdag volgt er regen.”

“Woensdagochtend trekt de regen weg en wordt het droog. Af en toe breekt de zon door. Het wordt 11 graden bij een matige zuidoostenwind, windkracht 3 tot 4. Ook donderdag is het onbestendig met regelmatig regen bij een graad of 11. Vrijdag en zaterdag valt er slechts een enkele bui en wordt het een graad of 11. Daarna lijkt de onbestendigheid opnieuw toe te gaan nemen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.