Jaar cel voor kopschopper op Grote Markt

nieuws
rechtbank

Een 30-jarige inwoner van Delfzijl is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, voor een mishandeling op de Grote Markt. Dat meldt 112groningen.

Het slachtoffer vierde dit jaar Koningsdag in Groningen, en raakte in de vroege ochtend van 28 april verzeild in een vechtpartij op de Grote Markt. Hij lag op zeker moment bewusteloos op de grond, maar werd toch nog door de Delfzijlster tegen het hoofd geschopt. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte uit het niets een aanloop neemt en tegen de liggende man schopt.

De rechtbank acht poging tot doodslag bewezen. De kopschopper moet zich bovendien laten behandelen voor verslavings- en agressieproblematiek. Mocht hij de komende drie jaar opnieuw de fout ingaan, moet hij zijn straf alsnog uitzitten.