HulpvoorGroningers.nl geeft overzicht van alle hulpinitiatieven in Stad: “Eén plek, één overzicht”

nieuws
Screenshot van de website hulpvoorgroningers.nl

Een website met daarop een overzicht van hulpinitiatieven waar mensen in Stad gebruik van kunnen maken. Dat is het doel van de website hulpvoorgroningers.nl.

“De website is vorige week geopend”, vertelt de initiatiefnemer, die anoniem wil blijven. “Ik kies daar ook bewust voor, omdat het gaat om de hulpinitiatieven en niet om mij zelf. Waar ik namelijk tegen aan liep is dat er in Stad heel veel mooie hulpinitiatieven zijn. Soms gaat het om initiatieven die makkelijk te vinden zijn, maar soms ook niet. Afhankelijk van of iemand weet hoe te zoeken, en hoeveel doorzettingsvermogen diegene heeft, kan het dan ook best moeilijk zijn te vinden wat je nodig hebt. En wanneer je al in de problemen zit, maakt dat het vaak extra lastig.”

“Op de website kan iedereen snel het onderwerp vinden waar diegene hulp bij nodig heeft”
De website brengt daar verandering in: “Op één plek krijg je een overzicht van wat er allemaal bestaat. Dit is onderverdeeld in verschillende categorieën. Via de ‘Nieuws’-categorie kunnen mensen tijdsgebonden initiatieven vinden. Zoals een actie voor gratis winterjassen, een kerstfeestje dat gratis toegankelijk is of een overzicht van koffiemomentjes in de wijk. Onder ‘Hulp nodig’ zijn alle doorlopende initiatieven te vinden. Deze zijn opgesplitst in de onderwerpen Geld & Administratie, Wonen, Eten, Kleding, Persoonlijke verzorging, Boeken, Kinderen, Samenzijn en Ondersteuning. Zo kan iedereen meteen het onderwerp vinden waar diegene hulp bij nodig heeft.”

Hulp geven
Ook is er gedacht aan de mogelijkheid om hulp te geven. “Die vraag wordt namelijk ook vaak gesteld, hoe kun je helpen? Het uiteindelijke doel is om zodanig groot te worden, dat iedere Stadjer weet waar ze bij een hulpvraag terechtkunnen. Of dat nu voor financiële hulp is, ideeën voor samenzijn of voor mentale steun. En dan niet meer ‘door de bomen het bos niet zien’, maar gewoon alles overzichtelijk bij elkaar kunnen vinden.”

De website vind je hier. Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kan er via dit mailadres contact worden gelegd.