Grote inzamelingsactie voor kerstpakketten: “Om de mensen in armoede in Beijum te helpen”

nieuws
Foto: Gustavo Bueso Padgett from FreeImages

Aan de Stoepemaheerd in Beijum vindt zaterdag een grote inzamelingsactie plaats voor kerstpakketten. De pakketten worden in de tweede week van december uitgedeeld aan inwoners van de wijk die het niet zo breed hebben.

De inzamelingsactie start om 10.30 uur waarbij medewerkers bij de supermarkten aan de Stoepemaheerd staan. Zij vragen aan mensen die boodschappen halen, om iets mee te nemen voor de kerstpakkettenactie. Zo is men bijvoorbeeld op zoek naar producten als jam, hagelslag, sap, rijst, erwtensoep, pasta en pastasaus. De actie duurt zaterdag tot en met 15.30 uur. “Wij hopen zoveel mogelijk mensen te zien die ons gaan helpen”, laat de organisatie weten. “We leven in een tijd waar achter veel voordeuren onzichtbare armoede heerst, en dat zal er waarschijnlijk niet veel beter op worden deze winter. Mensen hangen liever niet aan de grote klok dat het even niet gaat, dat er geen geld is voor de boodschappen en zeker niet voor dat extraatje. Veel mensen vallen tussen het wal en schip en hebben het zwaar.

De actie wordt inmiddels al acht jaar op rij gehouden. De afgelopen jaren lag het aantal kerstpakketten rond de tweehonderd. Ze zijn bedoeld voor gezinnen die we een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Behalve bij de supermarkten in de wijk staan er sinds deze week ook kerstdozen op elf plekken in de wijk waar de verlanglijstjes zijn te vinden en waar de spullen gebracht worden. De dozen zijn bijvoorbeeld te vinden bij Leutje Laiverds, De Malle Molen en de Rode Pimpernel. Maar ook bij de scholen. “Op de scholen gaan ook weer klassen aan de slag om kerstkaarten te maken die we in de pakketten kunnen stoppen. Als er nog meer mensen kerstkaarten willen maken, dan heel graag”, laat de organisatie weten.