Groningse studieverenigingen organiseren kledingmarkt voor goed doel en tegen verspilling

nieuws

Studenten van vijf Groningse studieverenigingen organiseren volgende week donderdag samen een kledingmarkt in de Marie Kamphuisborg op de Zernike Campus. Daarmee zamelen de studenten geld in voor de Stichting Move.

SV Gente organiseerde tijdens de coronaperiode als eens een kledingveiling. Daarop benaderde Move, een landelijke stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten, de studievereniging om een actie op te zetten. “We zijn veel met duurzaamheid bezig en dachten nu: dat zijn twee vliegen in één klap”, vertelt Simone Hoogerbrugge, secretaris van S.V. Gente. “Zo zetten we ons in tegen verspilling én dragen we een steentje bij aan het goede doel.”

S.V. Gente organiseert de beurs samen met studieverenigingen Maslow, Homerus, Villa’96 en Ergasia. Volgens Hoogerbrugge zien alle betrokken partijen dat het geld wat donderdag wordt opgehaald, naar een goede plek gaat: “Wij zien ook om ons heen dat het in deze tijd steeds moeilijker is om rond te komen. Studenten hebben het daar ook moeilijk mee. Sommige goede doelen zijn heel groot en internationaal, maar Move is juist zo leuk omdat het lokaal is en over kinderen en jongeren gaat. Je bent zelf ook jong en kan je daarom gemakkelijk verplaatsen in de doelgroep.”

De vijf studieverenigingen zamelen op dit moment kleding in, die op 10 november vanaf 14.00 uur wordt verkocht op de kledingmarkt in de Marie Kamphuisborg op de Zernike Campus. Kleding inleveren voor de markt kan tot dinsdag op het kantoor van een van de deelnemende studieverenigingen. Dit kantoor is gevestigd in de Marie KamphuisBorg op Zernikeplein nummer 23.