Groningse leerlingen op Culturele Safari: “Het is super leuk!”

Zo’n 1.350 leerlingen van acht middelbare scholen zijn deze week op een Culturele Safari. Ze mogen naar zestien verschillende culturele instanties om workshops, optredens en rondleidingen te volgen.

Tijdens de Culturele Safari maken de leerlingen kennis met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. In twee rondes gaan de derdejaars leerlingen aan de slag. De jongeren kunnen deelnemen aan dansvoorstellingen, spoedcursussen kunstkijken, breakdance en theatermaken.

“Door corona heeft het culturele onderwijs stil gelegen.” zegt Jobbe Holtes van de Stichting Kunst & Cultuur. “Door middel van de Culturele Safari willen wij de kinderen enthousiasmeren en kennis laten maken met de verschillende culturele organisaties in Groningen.”