Groninger hardloper: ”De serie is voor mij een soort herbeleving”

oogochtendshow
Alex van Ginneken | DVHN.nl

Drie jaar geleden deed hij mee aan de marathon des Sables. Een tocht van 250 kilometer door de Sahara. Deze bizarre hardloopwedstrijd is nu te zien in de Netflix-serie Human Playground. In deze serie kunnen we zien wat Alex heeft doorstaan toen hij meedeed aan deze loodzware marathon.

Zo’n 250 kilometer rennen door de Sahara, in de brandende zon. En zelf zorgen voor eten en drinken. Groninger Alex van Ginneken deed dit ruim drie jaar geleden tijdens de Marathon des Sables. Deze uitdagende hardloopwedstrijd is nu te zien in de Netflix-serie Human Playground. ,,De serie is voor mij een soort herbeleving.”

Vanmorgen was Alex in de studio en hieronder kan je terugluisteren hoe dat ging.