‘Grande groene dame’ in Martinikerk heeft grote onderhoudsbeurt nodig

nieuws
Foto: Vitold Muratov via Wikimedia Commons (CC 3.0)

Het wereldberoemde Schnitgerorgel in de Martinikerk is toe aan een grote onderhoudsbeurt. Dat vergt een grote financiële investering en daarom komt er een groot benefietevenement.

De Stichting Martinikerk Groningen houdt het benefietevenement komende donderdagavond. Het doel daarvan is, de onderhoudsbeurt aan de ‘grande groene dame’ te bekostigen.

“Na zoveel jaren iedereen te hebben laten genieten van haar prachtige klanken, is ze nu toch echt toe aan groot onderhoud”, stelt Betty Knigge-Ezinga namens de Stichting Martinikerk Groningen. “Passend bij dit unieke en zeer bijzondere, grootse instrument, zijn helaas ook de kosten van haar onderhoud groots. Om haar in al haar majestueuze schoonheid in goede staat te houden, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua klank is het tijd voor groot onderhoud. Dat vraagt om een behoorlijke financiële investering.”

Daarom organiseert de stichting komende donderdagavond een benefietevenement in de Martinikerk. Onder het genot van hapjes, drankjes en orgelmuziek door Erwin Wiersinga, geeft orgeladviseur Henk de Vries een presentatie over de Martinkerk én het Schnitgerorgel. De kosten voor het evenement zijn vijftig euro. Wie niet bij het evenement kan zijn, kan wel doneren voor het herstel van het orgel. Dat kan via deze link.