Fototentoonstelling over Oekraïne in de Akerk verlengd

nieuws
Foto: Website Noorderlicht

De fototentoonstelling over Oekraïne in de Akerk is verlengd. De tentoonstelling zou begin december eindigen, maar is verlengd tot en met 22 januari.

De organisatoren Noorderlicht en de Akerk vinden het belangrijk om de aandacht voor Oekraïne vast te houden. Het land is al sinds begin dit jaar verwikkeld in een oorlog met Rusland.

De tentoonstelling is in september geopend en gaat over Oekraïense fotografie vanaf 1970 tot nu. Het werk is gemaakt door Oekraïense fotokunstenaars en fotojournalisten die in eigen land wonen en werken.

“Vanaf het moment waarop de beeldtaal in het land zich begint te bevrijden van het opgelegde juk van de Sovjet-Unie, tot de oorlog van nu die elke fotograaf in Oekraïne tot oorlogsfotograaf heeft gemaakt, maken Oekraïense fotografen in deze tentoonstelling pijnlijk duidelijk hoe kunst tegelijkertijd autonoom is en een spiegel van de turbulente samenleving waarin zij tot stand komt”, aldus de organisatie.