Forse rookonwikkeling bij brand in wassalon, rookmelder voorkomt erger

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

In een wassalon aan de Vechtstraat heeft dinsdagavond brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam binnen rond 21.15 uur, waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. “Boven de wassalon wonen mensen”, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg. “Op een gegeven moment ging een rookmelder af, waarop er alarm is geslagen. De bewoners zijn toen naar buiten gegaan. Op dat moment bleek er brand te zijn in de wassalon.”

Walburg vertelt verder: “Het betrof een kleine brand die we door een binnenaanval hebben kunnen bestrijden. We hebben stichting Salvage ingeschakeld, die de eigenaar gaat ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” Over de oorzaak is niets bekend. Nieuwsfotografen vertellen dat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling. De straat was vanwege de brand enige tijd afgesloten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: