Forse ongelukken op A7, vrachtwagenchauffeur uit Klazienaveen raakt gewond (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

Op de A7 tussen Scharmer en Harkstede zijn maandagochtend twee forse ongelukken gebeurd. Daarbij raakte een vrachtwagenchauffeur uit Klazienaveen gewond. Ook zorgden de twee botsingen voor flinke verkeersdrukte richting Stad.

Bij het eerste ongeluk waren verschillende personenauto’s betrokken. Zeker één voertuig belandde daardoor op zijn kant. Het is niet bekend of bij dit ongeluk gewonden zijn gevallen.

Foto via Twitter @OvdRws_Ron

De A7 werd afgesloten ter hoogte van het ongeluk. Dat zorgde voor verkeersdrukte op de snelweg. Achteraan deze file botste vervolgens een vrachtwagenchauffeur achterop een collega. Daarbij raakte de bestuurder van het achteroprijdende voertuig, een 33-jarige man uit Klazienaveen, gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om de vrachtwagenchauffeur uit zijn voertuig te bevrijden. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

De vrachtwagenchauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Ruim vier uur na het tweede ongeluk was de A7 richting Groningen nog steeds afgesloten tussen Foxhol en Westerbroek voor berging en onderzoek. Waarschijnlijk gaat de weg pas rond 15.00 uur weer open.