Eerste liggers viaduct Middelberterweg op hun plaats gelegd

De eerste van acht enorme geprefabriceerde betonliggers worden deze woensdag over de onderdoorgang aan de Middelberterweg geplaatst.

De liggers zijn ruim 30 meter lang en wegen 67 ton per stuk. Ze vormen samen een viaduct dat over de onderdoorgang Middelberterweg komt, en deel uitmaakt van de toekomstige route tussen Meerstad en de stad Groningen. De route is nodig omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt en de Driebondsweg te smal is. De route bestaat uit twee nieuwe wegen: de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg.

De eerste ligger wordt rond 14.00 uur op de plek van bestemming gehesen door een 400 tons kraan. Het plaatsen van alle liggers duurt ongeveer twee dagen. Dankzij de onderdoorgang wordt de uitstraling van deze eeuwenoude route niet aangetast en behoudt het dorp Middelbert het dorpse karakter.

Deel dit artikel: