“Donderdag zonnige perioden, ook in het weekend veel zon”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De zon krijgt de komende dagen veel ruimte. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zetten na het weekend depressies de aanval in, maar gaan deze aanvallen waarschijnlijk niet slagen.

“Donderdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 13 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 5. Vrijdag begint met bewolking maar in de middag krijgt de zon steeds meer ruimte. Het blijft droog en het wordt 13 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4.”

Zonovergoten
“Op zaterdag is het zonovergoten najaarsweer. Daarbij staat er een zwakke of matige zuidoostenwind, windkracht 2 tot 3, en het wordt 11 of 12 graden. In de nacht van zaterdag op zondag minima rond 3 of 4 graden en plaatselijk vorst aan de grond. Zondag kan de dag hier en daar wat nevelig of met een mistbank uit de startblokken gaan. Verder is er veel zon en trekken er een paar sluierwolken over. Het blijft droog en het wordt 12 graden.”

Depressie
“Na het weekend zetten depressies vanaf de oceaan de aanval in. Het hogedrukgebied boven Midden-Europa versterkt zich echter en krijgt hulp vanuit Scandinavië. Daardoor loopt de aanval aanvankelijk stuk. De zon blijft geregeld schijnen en tijdens het begin van de week is het droog bij geleidelijk dalende temperaturen en een wat toenemende oostenwind.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.