“Donderdag droog en wolkenvelden, volgende week mogelijk kouder”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen ligt de temperatuur rond de normaal voor de tijd van het jaar. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het mogelijk volgende week kouder.

“Donderdag blijft het droog en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 10 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4. In de nacht van donderdag op vrijdag volgt regen. Vrijdag is er veel bewolking, schijnt af en toe de zon, maar valt er ook een bui. Het wordt 10 graden.”

“Het weekend levert zaterdag een droge dag op en zijn er flinke perioden met zon. Ook dan wordt het rond de 10 graden en staat er niet al te veel wind uit een zuidelijke richting. Zondag is er eerst af en toe zon maar neemt de bewolking toe. Tot in de namiddag blijft het wellicht droog en met 7 graden en een stevige wind uit het zuiden tot zuidoosten is het waterkoud. Maandag tot en met woensdag is het ’s middags rond de 7 graden. Het blijft waterkoud met zo nu en dan regen. Vanaf de maandwissel zou de wind wel eens naar het oosten kunnen draaien. In dat geval wordt het kouder.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.