Donar krijgt nul op rekest na protest rond wedstrijd tegen Feyenoord

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Het protest dat Donar twee weken geleden aantekende naar aanleiding van de gang van zaken tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord, is niet ontvankelijk verklaard door de geschillencommissie van de BNXT League.

Daardoor blijft de uitslag (89-87) van de verloren wedstrijd staan, ondanks het feit dat de Rotterdamse ploeg onterecht een punt teveel kreeg. Volgens de geschillencommissie werd het bezwaar afgewezen, omdat de aanvoerder de wedstrijdcommissaris niet onmiddellijk na de wedstrijd officieel heeft geïnformeerd over het protest, hoewel Donar tijdens en na de wedstrijd al protesteerde tegen de gang van zaken.

De Groningse basketbalformatie tekende protest aan, nadat een gemiste vrije worp als een gemaakt punt werd gerekend tijdens de slotfase van de wedstrijd. Dat zorgde voor ophef bij zowel spelers als staf, maar de stand werd niet aangepast.

Donar gaat niet in beroep tegen de uitslag. Het bestuur van de club stelt af te zien van verdere arbitrage, omdat de ploeg zich wil focussen op het verbeteren van de prestaties op het veld.