Donar en Lycurgus krijgen geld van provincie om kindersport te verbeteren

sport
Kinderen op bezoek bij Donar in MartiniPlaza - Foto via Provincie Groningen

Met het plan ‘Breedtesport naar de Top’ gaan basketbalclub Donar en volleybalclub Lycurgus activiteiten organiseren in de provincie om kinderen vaker en langer aan sportclubs te binden. Daarvoor ontwikkelen de clubs ook trainingsmateriaal, zodat deelnemende scholen en clubs hun pupillen beter kunnen trainen.

Het plan omvat onder meer een basketbal- en volleybaltoernooi voor kinderen van groep 5 en 6. Dit toernooi moet nog dit seizoen plaats gaan vinden. De twee professionele sportploegen gaan de teams coachen op de toernooidag. Als voorbereiding op het toernooi krijgen deelnemende scholen begeleiding van buurtsportcoaches en de sportconsulent van Huis voor de Sport Groningen. Ook mogen alle deelnemers aan het programma een thuiswedstrijd van Donar of Lycurgus bezoeken.

De provincie geeft de twee clubs 15.000 euro voor het toernooi. Maar het programma is breder. De topsportclubs uit Stad gaan het geld ook gebruiken om lokale basketbal- en volleybalverenigingen te helpen kinderen langer aan zich te binden. Trainers gaan de sportclubs begeleiden met trainingsmateriaal, de organisatie rond de ploeg wordt ingezet om de organisatie beter op te zetten.

Donar en Lycurgus hopen met dit project ongeveer 35 basisscholen en sportverenigingen te bereiken. Gedeputeerde Sport Fleur Gräper-van Koolwijk is blij met de actieve houding van de clubs rond jeugdsport in de provincie: “Topsporters van Donar en Lycurgus zijn rolmodellen voor onze jongeren. Met dit project weten ze niet alleen de jongeren uit onze provincie te stimuleren om meer te bewegen, maar ondersteunen en versterken ze ook de verenigingen.”

Deel dit artikel: