“Dinsdag veel bewolking maar ook wat zon, komend weekend aanval van koude lucht”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen is de zon sporadisch aanwezig en valt er met enige regelmaat een bui. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis opent komend weekend koude lucht de aanval.

“Dinsdag is er veel bewolking, maar breekt ook af en toe de zon door”, vertelt Kamphuis. “Verder kan er in de loop van de dag een buitje vallen en wordt het bij een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, windkracht 3 tot 5, 11 graden. In de avond en in de nacht naar woensdag valt er regen. Op woensdag is er veel bewolking en breekt af en toe de zon door. Lokaal valt er een buitje en het wordt 11 graden. In de nacht naar donderdag opnieuw regen.”

“Donderdag is het overwegend bewolkt en valt er regelmatig regen. De middagtemperatuur schommelt rond de 11 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. Op vrijdag is het rustig, maar is er veel bewolking en ook dan nog altijd kans op een buitje. Het wordt 11 graden. Tijdens het weekend opent koude lucht, vanaf het continent, de aanval. Op zaterdag probeert, met een naar oost draaiende wind, veel koelere lucht de grens met ons land vanuit Duitsland over te steken. Mocht dit lukken, en dat is niet ondenkbaar, dan zal tijdens het weekend de temperatuur een flink stuk gaan zakken, en kan het in de nacht zelfs tot een graad vorst komen.”

Meer over het weer vind je op deze pagina.