Brand in spouwmuur De Drie Gezusters snel onder controle

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In het pand van De Drie Gezusters aan de Grote Markt heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De melding van de brand kwam rond 16.30 uur bij de hulpdiensten binnen waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. “Bij de melding werd direct gemeld dat er brand woedde in een spouwmuur en dat daarbij rook vrij kwam”, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg. “Toen we ter plaatse kwamen hebben we de spouwmuur direct gekoeld. Het laatste bericht is dat het allemaal ontzettend mee valt. We hebben ook al heel snel één van de tankautospuiten weer terug kunnen sturen naar de kazerne.”

Volgens nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl is de horecagelegenheid ontruimd: “Men heeft de bezoekers naar een naastgelegen pub geleid, zodat men niet in de kou hoefde te staan.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rieks Oijnhausen