Bommen Berend-puzzel levert Humanitas bijna 29.000 euro op

nieuws
Foto via Humanitas Groningen

De verkoop van de speciale Bommen Berend-puzzel, die illustrator Frans le Roux maakte vanwege het 350-jarig jubileum van het Groningens Ontzet, heeft Humanitas Groningen bijna 29.000 euro opgeleverd voor haar Kindervakantieweken.

Vrijdagmiddag kreeg Humanitas, in haar eigen pand aan het Akerkhof, een cheque uitgereikt met het totaalbedrag wat de verkoop van de puzzel opleverde. Hoewel Humanitas al uitzinnig blij was met het verwachte bedrag van 23.000 euro, bleek de cheque nog eens vijfduizend euro meer geld te bevatten.

Het geld werd bij elkaar gebracht door de Lionsclub Groningen Groote Griet, die Le Roux eerder dit jaar verzocht de puzzel te ontwerpen. De opbrengst werd, na aftrek van de kosten, volledig uitgekeerd aan Humanitas Groningen Stad. Humanitas zal het geld gebruiken voor de Kindervakantieweken, bedoeld voor Groningse kinderen die normaliter door omstandigheden niet op vakantie kunnen. Dankzij de financiële bijdrage uit de puzzelopbrengsten kunnen deze kinderen er toch een weekje op uit.