Bekerwinst 2015 vastgelegd in beton onder viaduct

Het beeld van Maikel Kieftenbeld die op 3 mei 2015 de KNVB Beker in de lucht houdt, is er eentje die menig FC Groningen supporter nooit meer zal vergeten. Volgens velen is dit zelfs het mooiste moment uit de gehele clubgeschiedenis. Andy Zuidema had als fotograaf de eer om de huldiging van dichtbij mee te maken. De foto van Zuidema is nu vereeuwigd onder een viaduct van de nieuwe zuidelijke ringweg in de vorm van een betonnen kunstwerk. 

Zuidema is erg enthousiast dat zijn foto is gebruikt voor het kunstwerk: “super trots en super gaaf!” zegt Zuidema. “Ik kreeg een belletje van de architect met de vraag of ik nog wat beelden had van een groot hoogtepunt van de club. Dit moment kwam natuurlijk direct in mij op.”

Supporters die via de Europaweg naar de Euroborg afreizen, kunnen voortaan alvast in de wedstrijdstemming komen door onder het viaduct bij de zuidelijke ringweg een blik naar links te werpen.