Basketballers Martini Sparks lopen door slecht tweede kwart tegen zeperd op

sport
Archieffoto: Arnold Meijer

Door slecht spel tijdens het tweede kwart hebben de basketballers van LGITS.nl zaterdagavond in eigen huis verloren van Triple Threat uit Haarlem.

In een goed gevuld Scharlakenhof ging het in het eerste kwart gelijk op: 17-18. Door veel onnodig balverlies in de aanval, en heel matig verdedigend rebounden van de thuisploeg, liep Triple Threat in het tweede kwart uit naar een 23-34 voorsprong bij rust. Het derde kwart speelde LGITS.nl Martini Sparks met veel meer energie en dwong zo de ploeg uit Haarlem tot balverlies en moeilijke schoten (45-50). Het laatste kwart kwamen de vrouwen uit Haren nog terug tot drie punten, maar het lukte niet om door te drukken.

Daarmee werd de eindstand 65-71 bepaald. Topscorer aan Groningse kant was Leah Porath met 15 punten.