Zieke kinderen in UMCG krijgen prinses en ridder op bezoek

nieuws
Foto via Make a Wish Nederland

Een échte prinses worden. Dat is een droom van veel kinderen, ook als ze ziek zijn. Het UMCG en de Stichting Doe een Wens lieten deze wens donderdagmiddag een beetje in vervulling gaan, door ze kennis te laten maken met Prinses Sterre en ridder Roy.

De ridder een de prinses (gespeeld door model Julia Sinning, Miss Nederland van vorig jaar) lazen voor in het theater uit het boek ‘Hoe Sterre een prinses werd’. Dat gebeurde mede ter gelegenheid van de Nationale Kinderboekenweek en het 33-jarige bestaan van de Stichting Doe een Wens. Maar patiënten die niet naar het theater konden komen hoefden niks te missen. ‘Prinses Sterre bezocht deze patiëntjes persoonlijk op de verpleegafdelingen.

Prinses Sterre is een prinses speciaal bedacht door Doe een wens (Make-A-Wish), omdat zoveel kinderen elk jaar een prinsessenwens hebben. Sam Vlas schreef het bijbehorende prentenboek.