Zacht weer houdt aan tot en met weekend; daarna dalende temperaturen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De nazomer lijkt ook komend weekend de boventoon te voeren. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. Daarna gaat de temperatuur geleidelijk dalen.

Vrijdag kent met 20 of 21 graden voorlopig de piek qua nazomerse temperaturen, aldus Kamphuis: “Er zijn zonnige perioden, maar er trekken ook velden met hoge en middelbare wolken over die het de zon soms lastig maken. Het blijft droog en er waait een matige zuidwestenwind.”

Het weekend kent volgens Kamphuis weinig verandering. “Zaterdag houdt het zachte weer aan”, vervolgt de OOG-weerman. “Het wordt 19 of 20 graden en de zon schijnt geregeld. Maar er trekken ook wolkenvelden over. Het blijft droog bij een matige zuidoostenwind. Ook zondag zijn de veranderingen klein en houdt het zachte weer aan. Met af en toe zon en droog weer wordt het 19 graden.”

Kwik daalt langzaam na het weekend

Daarna gaan de temperaturen langzaam naar beneden, besluit Kamphuis: “Maandag wordt het 17 graden en is er geregeld zon, waarbij het tot in de avond droog blijft. Dinsdag zakt het kwik naar 15 graden en is er meer bewolking met kans op wat regen. Ook woensdag valt er een bui. Dan waait het flink en wordt het 13 of 14 graden.”