“Woensdag af en toe zon en 19 graden, in het weekend rustig herfstweer”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De temperatuur bereikt woensdag een aangename waarde. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis blijft het ook de komende dagen rustig herfstweer waarbij de wind wel prominent aanwezig is.

“Woensdag is er veel bewolking en schijnt af en toe de zon”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het is zacht bij 18, lokaal 19 graden. De wind uit het zuiden tot zuidwesten neemt toe naar vrij krachtig, windkracht 5. In de avond volgt wat lichte regen. Donderdag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. Een stevige zuidwestenwind, windkracht 4 voert zachte lucht aan, het wordt rond de 17 graden. Vrijdag zijn er opnieuw perioden met zon en trekken er een aantal wolkenvelden over. Het blijft droog en zacht bij 17 of 18 graden. De zuidwestenwind is opnieuw stevig, rond windkracht 4. In de nacht naar zaterdag volgt wat regen.”

“Het weekend geeft op zaterdag geregeld zon, maar er kan ook een buitje vallen. De temperatuur doet een stapje terug naar 14 of 15 graden. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Op zondag is er af en toe zon en blijft het droog. Aan de temperatuur verandert weinig. Kijken we over het weekend heen dan zien we dat een hogedrukgebied een naderbij komende herfstdepressies op maandag en dinsdag nog lijkt tegen te kunnen houden. Met regelmatig zon wordt het wat milder bij 17 graden. Vanaf woensdag lijkt het herfstoffensief meer gestalte te gaan krijgen. Dat is nog ver weg. Voorlopig regelmatig zon en mild najaarsweer.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.