Winternoodopvang opent dinsdag de deuren

nieuws
Foto: useche70 via Pixabay

In de gemeente kan vanaf dinsdag gebruik worden gemaakt van de winternoodopvang. In het Eemskanaal ligt een schip waar dak- en thuislozen terecht kunnen.

In vergelijking met voorgaande jaren is de regeling voor winternoodopvang fors uitgebreid. Zo komt de winterregeling, waarbij er bij een bepaalde temperatuur opgeschaald wordt, te vervallen. Eerder liet wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) aan OOG Tv weten dat er een boot is geregeld waar 79 mensen op kunnen verblijven. “Doordat we niet meer met een temperatuurregeling werken, kunnen we de opvang de hele winter aanbieden, ongeacht of het nu buiten vriest of niet.”

De coronacrisis maakte het organisaties duidelijk dat een eigen plek, waar daklozen privacy hebben, hen veel meer rust brengt. “In de nieuwe opvangmogelijkheid kunnen daklozen op een eigen kamer slapen. Vorig jaar zijn we daar mee begonnen, dat bracht goede resultaten, en dat breiden we nu uit.” Dak- en thuislozen kunnen tot 30 april gebruik maken van de winternoodopvang.