Vraagtekens bij ‘vreemde’ schoorsteenbrand in Haren

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

In een woning aan de Onnerweg in Haren heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 18.10 uur binnen waarop een tankautospuit van brandweer Haren en een hoogwerker van de kazerne aan de Sontweg naar de locatie werden gestuurd. “Het is nogal een vreemd verhaal”, vertelt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “We werden gebeld door de bewoner die vertelde dat er zowel uit de schoorsteen, als uit de kachel, rook kwam. Maar het bizarre is dat de kachel al vijftien jaar niet aan is geweest. Wij zijn daarop naar het adres gegaan en hebben een onderzoek uitgevoerd.”

Volgens Mol lag de oorzaak bij de buren. “Zij waren naar alle waarschijnlijkheid aan het stoken. Maar waarom de rook uit de andere schoorsteen en kachel kwam, dat is nog een groot raadsel. Daar moeten we onderzoek naar doen. Wij hebben in ieder geval met behulp van een ramoneur het schoorsteenkanaal geveegd.” Volgens de woordvoerder is de schade beperkt gebleven bij een stanklucht in de woning. Vanwege de brand was de Onnerweg enige tijd afgesloten.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie