Voedselbank komt handen tekort in Haren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Niet alleen in de ‘armere’ delen van de gemeente Groningen doen steeds meer mensen een beroep op de voedselbank. Ook in Haren neemt het aantal aanmeldingen fors toe. De Voedselbank heeft daarom snel meer mensen nodig die mee willen helpen in het dorp en de omgeving.

“Nu alles fors duurder wordt en de winter eraan komt, zullen er meer aanvragers bijkomen”, laat Gert Los weten namens Groningen Plus. “Steunmaatregelen vanuit het Rijk en de gemeente zullen dit helaas niet voorkomen.”

De Voedselbank liet twee weken geleden al weten in de hele gemeente handjes tekort te komen. De kleinere Harener werkgroep doet nu specifiek een oproep richting potentiële vrijwilligers in de voormalige gemeente. Niet alleen om ervoor te zorgen dat de producten terecht komen bij mensen die minder mobiel zijn. De vrijwilligers worden ook ingezet om producten in te zamelen bij bijvoorbeeld supermarkten en andere hand- en spandiensten.

Wilt u helpen om de Voedselbank beschikbaar te houden voor Haren en omgeving? Stuur dan een mail naar info@groningenplus.com of bel met telefoonnummer 050-3642320.