Speciaal bevingsshirt voor FC Groningen tijdens bekerwedstrijden; drie spelers niet in actie tot WK

nieuws
Foto via FC Groningen

FC Dordrecht is woensdagavond de tegenstander van FC Groningen in de eerste ronde van het bekertoernooi. De spelers betreden het veld van het Matchoholic Stadium in een speciaal ‘bekershirt’, waarmee de club aandacht vraagt voor de slachtoffers van de aardbevingen in de provincie.

Het speciale shirt heeft op de voorzijde een seismologisch teken, wat al eerder te zien was op speciale aanvoerdersbanden van de Groningse formatie. De kleur van het speciale shirt voor zowel de uit- als de thuiswedstrijden is zwart, als verwijzing naar het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben.

FC Groningen verschijnt woensdagavond in een enigszins gehavende formatie op het Dordtse veld. Laros Duarte is geschorst en Michael Verrips, Isak Määttä, Nordin Musampa, Liam van Gelderen en Tomas Suslov zijn geblesseerd. De drie laatste spelers komen dit kalenderjaar helemaal niet meer in actie. Dat wil zeggen: tot half november. Dan worden de competities stilgelegd in verband het met WK in Qatar.