Ryan Coenen dit seizoen aanvoerder van Lycurgus

sport
Ryan Coenen (links) en Mark Held (rechts) - Foto via Lycurgus

Ryan Coenen is de nieuwe aanvoerder van Samen Lycurgus voor komend seizoen.

Nadat Dennis Borst eind vorig seizoen besloot te stoppen met topvolleybal, was de aanvoerdersfunctie onbezet. Na overleg met de selectie besloot te staf Coenen aan te stellen als eerste aanvoerder. Markus Held is tweede aanvoerder.

Coenen stelt zich vereerd te voelen: “Gekozen worden tot aanvoerder betekent veel voor me en ik vind het een ongelofelijke eer. Te weten dat mijn teamgenoten mij in deze rol willen hebben om de ploeg in en buiten het veld te leiden geeft een speciaal gevoel. Helemaal als buitenlander betekent de titel van aanvoerder nog net iets meer voor me.”

De verantwoordelijkheid wil de passer-loper niet beschamen. ‘Ik ga ervoor zorgen dat ik iedere dag honderd procent geef en dat we als team op hoog niveau presteren, waarbij iedere speler zich professioneel gedraagt. Sportief wil ik er alles aan doen om er voor te zorgen dat Samen Lycurgus in de best mogelijke uitgangspositie komt om kampioen te worden en ook de andere prijzen te pakken. Ik kijk echt uit naar onze eerste wedstrijd.’