Politie nog op zoek naar drie verdachten supportersrellen (update)

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie is nog op zoek naar drie verdachten die afgelopen voorjaar na de voetbalwedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen tijdens ongeregeldheden met stenen naar de politie hebben gegooid. Twee verdachten hebben zich inmiddels gemeld.

De beelden van de verdachten werden dinsdagavond getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Woensdagochtend meldde zich op het bureau één van de verdachten. Donderdagmiddag meldde een tweede persoon zich bij de politie. De politie laat weten dat de verdachten worden verhoord en dat het onderzoek naar de overige drie verdachten ondertussen verder gaat.

De ongeregeldheden vonden plaats op 10 april van dit jaar. Na afloop van de voetbalwedstrijd zochten tientallen supporters van de FC op het parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion in de Friese plaats de confrontatie met fans van de thuisclub. Her en der ontstonden vechtpartijen. De Mobiele Eenheid voerde charges uit met paarden en honden. Daarop werd er met stenen naar zowel politiepaarden als agenten gegooid. Twee politiemensen raakten gewond.

Meer informatie vind je op deze website.