Politie gaat strenger handhaven op bellende bestuurders en fietsers in noorden Stad

nieuws
Foto: Politie Groningen

Agenten gaan de komende tijd strenger controleren op mensen die niet handsfree bellen, terwijl ze een voertuig of een fiets besturen. Dat laat het basisteam Groningen-Noord vrijdagmiddag weten.

Volgens wijkagenten Jacob Kobes en Anne-Marie Schoon ontstonden er in de noordelijke stadswijken de afgelopen periode veel gevaarlijke situaties, die werden veroorzaakt door weggebruikers met een telefoon in de hand. De komende periode gaan de agenten in het noordelijke deel van Stad daarom vaker en harder optreden.

De agenten laten gelijk een waarschuwing uitgaan naar overtreders: “Wees verstandig en rij veilig, want de boetes zijn  niet mals.” Zo betaalt een bellende automobilist 350 euro voor één overtreding, maar ook een fietser is 140 euro kwijt door een telefoon in de hand te houden.