Partij vd Dieren wil dat jacht op eenden, fazanten en duiven ook in Groningen wordt stilgelegd

nieuws
Foto: Alexas Fotos via Pixabay

Als het aan de Statenfractie van de Partij voor de Dieren ligt, legt provincie Groningen per direct de jacht op wilde eend, fazant en houtduif stil. Vorige week werd de jacht in Friesland gesloten omdat er gegevens ontbreken. Volgens de partij is dat mogelijk ook in Groningen het geval.

De tellingen dienen als basis voor toestemming voor bejaging. De partij stelt, na onderzoek rond recente wildtellingen in Groningen, dat ook de Groningse tellingen niet compleet zijn. “ Wij kunnen dat in ieder geval niet controleren, en hebben sterke vermoedens dat ook in Groningen niet alles volgens het boekje verloopt”, aldus Statenlid Ankie Voerman.

De provincie Friesland trok de goedkeuring voor het vorig jaar vastgesteld Faunabeheerplan eind september weer in, na bezwaar door natuurorganisatie Fauna4Life. Groningen moet dat ook gaan doen, aldus Voerman: “Totdat het Rijk de jacht volledig verbiedt, moet de provincie zich in ieder geval aan de regels houden.”

Deel dit artikel: