OM eist forse celstraf tegen Delfzijlster voor ‘kopschoppen’ tijdens Koningsdag op Grote Markt

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Die eis hoorde een 30-jarige man uit Delfzijl donderdag in de rechtbank in Groningen. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, omdat hij tijdens de avond van Koningsdag een man tegen het hoofd zou hebben geschopt op de Grote Markt.

Dat meldt RTV Noord donderdagmiddag.

Naast de celstraf wil het OM dat de Delfzijlster 4.000 euro schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer, die door het incident ernstig letsel aan zijn gebit opliep.

Het incident gebeurde tijdens een avond stappen in Groningen, in de nacht van Koningsdag (27 op 28 april). In de vroege ochtend zou de man betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij, waarbij hij iemand die al bewusteloos op de grond lag tegen het hoofd schopte.

De man zelf bestrijdt dat hij het slachtoffer raakte met zijn trap. Maar camerabeelden en verklaringen van omstanders zouden aantonen dat hij wel degelijk tegen het hoofd van het slachtoffer schopte. Het OM kiest er daarom voor de man te vervolgen voor ‘poging tot doodslag’  in plaats van ‘zware mishandeling, zoals de verdediging betoogt.

Over twee weken weet de Delfzijlster welke straf de rechter hem gaat opleggen.