Nieuwe weggeefkast in Oosterparkwijk

Groningen heeft er een nieuwe weggeefkast bij. Oosterparker Irma Bekema kwam op het idee om zo’n kast in haar wijk te plaatsen. Donderdagochtend ging de weggeefkast open aan de Oliemuldersweg.

Weggeefkasten zijn kasten die gratis producten bevatten die anoniem gebracht en opgehaald worden. Zulke kastjes worden op openbare plekken geplaatst en zijn bedoeld om mensen in armoede te helpen. Weggeefkasten staan inmiddels op meerdere plekken in Groningen en nu is er dus een nieuwe in de Oosterparkwijk.

Dankzij hulp van betrokken burgers en stichting WIJ-Groningen wist Bekema de kast die nu vooraan haar huis hangt te realiseren. De weggeefkast is een goede toevoeging aan de wijk, vindt Bekema: ‘Er zijn hier ontzettend veel initiatieven, maar nog geen voedselkastje, dus dat doe ik.’

De kast hangt aan de muur bij een woning aan de Oliemuldersweg op nummer 170. De Oosterparker roept buurtbewoners op om menstruatieproducten, houdbare voedingsmiddelen, verzorgingsproducten, etc. te doneren zodat de weggeefkast goed gevuld blijft.