Neersteken ex-man in woning De Wijert kost vrouw uit Stad celstraf

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Een 49-jarige vrouw uit Groningen moet zeker een half jaar de cel in, omdat ze begin februari instak op haar man in een woning aan de Werumeus Buningstraat in De Wijert.

De rechtbank in Groningen nam dinsdagmiddag de eis van het OM over. De vrouw kreeg achttien maanden cel opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zolang de vrouw de behandeling voor haar psychische problemen voortzet, hoeft ze niet opnieuw de cel. Experts bevestigden dat de vrouw leed aan een psychose tijdens de steekpartij en de rechter rekent de vrouw haar daad verminderd aan.

Helemaal ontoerekeningsvatbaar was de vrouw echter niet, zoals de verdediging dit aanvoerde. Wel nam de rechtbank in ogenschouw dat de vrouw en haar ex-man een ’turbulent’ huwelijk hadden.

De vrouw stak op 3 februari van dit jaar meermaals in op haar ex-man, terwijl hij lag te slapen in zijn woning in De Wijert. De man werd hiervoor behandeld in een ziekenhuis. De vrouw was in de weken ervoor al behoorlijk in de war door waanbeelden. Pogingen om de vrouw op te laten nemen haalden echter niets uit.